PROIECTAREA ÎNCĂLZIRII PRIN PARDOSEALĂ: TREI GROSIMI DE STRAT, TREI SOLUȚII
Sisteme de încălzire prin pardoseală
Ca în cazul majorității lucrărilor de construcție și renovare, utilizarea materialelor potrivite pentru sistemele de încălzire prin pardoseală garantează o funcționare fiabilă și o calitate finală. Întrebarea principală este întotdeauna cât de mult spațiu este disponibil pentru a crea aranjamentul de straturi necesar. Cemix oferă o varietate de materiale și o varietate de soluții.
SISTEME DE ÎNCĂLZIRE PRIN PARDOSEALĂ

Utilizarea sistemelor de încălzire prin pardoseală este în prezent o soluție comună pentru casele familiale, clădirile de apartamente sau clădirile de birouri. Unul dintre motivele popularității lor este faptul că acestea oferă o serie de avantaje față de metodele tradiționale de încălzire. Acestea oferă mai mult spațiu și mai multe posibilități de amenajare a interioarelor, necesită mai puțină energie și asigură o distribuție a temperaturii mai ideală pentru corpul uman.

 

Una dintre cerințele de bază pentru instalarea sistemelor de încălzire prin pardoseală este dispunerea corectă a straturilor. Diferitele soluții și tipuri de sisteme de încălzire (electrice sau hidraulice) necesită grosimi diferite ale stratului. În cazul în care nu există suficient spațiu, nu este posibilă utilizarea încălzirii prin pardoseală. Aceasta este o problemă care poate cauza probleme, în special în cazul renovării clădirilor și locuințelor existente.
Dar, datorită produselor Cemix și activității de dezvoltare, nu este nevoie să disperați chiar dacă spațiul este limitat. În funcție de grosime, compania oferă o gamă de materiale și o varietate de soluții, așa cum este descris mai jos.

1. Grosimea stratului: doar câțiva milimetri

Dacă aveți doar câțiva milimetri de grosime a stratului, doar sistemele electrice de încălzire prin pardoseală reprezintă o opțiune. În acest caz, Cemix recomandă ca întreaga lungime a țevilor (cabluri de încălzire) să fie așezate direct într-un pat de adeziv separat sau într-un strat de nivelare a substratului de câțiva milimetri. În acest scop, sunt necesare materiale speciale care sunt special concepute pentru a face față tensiunilor rezultate din schimbările bruște de temperatură.
Pentru suprafețe mai mici sau în cazul în care este necesară o suprafață înclinată, cablurile de încălzire trebuie încorporate direct în adezivul de placare. În acest caz, gama de adezivi S1 Flex de la Cemix, cu fibre de armare, reprezintă alegerea ideală. Învelișul poate fi așezat direct pe stratul proaspăt de adeziv.
Dacă alegeți să încorporați într-un nivelator de substrat, în funcție de faptul că încăperea este umedă sau nu, Cemix oferă două produse: NivoPlus 3-15 în primul caz și Nivo SP 0-20 nivelator de substrat autonivelant Nivo SP 0-20 în cel de-al doilea caz. Secvența de straturi pentru această soluție este: nivelator de substrat (cu cabluri de încălzire), adeziv de placare, placare.

2. Grosimea stratului: câțiva centimetri

În cazul în care este disponibilă o grosime a stratului de 2 până la 4 cm, este posibil să se instaleze sisteme hidraulice de încălzire prin pardoseală, cu restricția că se folosesc țevi de încălzire subțiri.
În acest caz, soluția dezvoltată de Cemix în colaborare cu REHAU Ltd, unul dintre cei mai mari și mai inovatori producători de tehnică de construcții din lume, este soluția. În acest cadru, compania din Veszprém a dezvoltat materiale pentru sistemul dezvoltat de compania mamă a REHAU, care au reprezentat o condiție prealabilă pentru aplicarea acestuia în Ungaria.
Sistemul de contact velcro RAUTHERM SPEED PLUS RENOVA a fost conceput special pentru proiectele de renovare. Deoarece perforația permite ca stratul de nivelare a substratului să fie conectat direct la substrat, înălțimea structurală totală este de numai 20 mm. De asemenea, are avantajul de a putea fi așezat pe o mare varietate de substraturi și, în funcție de stratul de nivelare a substratului, poate fi călcat după numai 5 ore.
Datorită caracteristicilor sale speciale, merită să menționăm nivelatorul de substrat Nivo SP 10-30, care face parte din sistem. Produsul Cemix pentru interior poate fi utilizat în locuințe, camere umede impermeabilizate, clădiri publice și spații industriale. Poate fi aplicat în grosimi de 10-30 mm și, datorită greutății sale specifice reduse, este alegerea optimă pentru încăperile în care placa poate suporta doar sarcini reduse.În cazul în care este disponibilă o grosime a stratului de 2-4 cm, este deja posibilă instalarea sistemelor hidraulice de încălzire prin pardoseală, cu restricția de a folosi țevi de încălzire subțiri.

În acest caz, soluția dezvoltată în cooperare între Cemix și REHAU Ltd, unul dintre cei mai mari și mai inovatori producători de servicii pentru clădiri din lume, este răspunsul. În acest cadru, compania din Veszprém a dezvoltat materiale pentru sistemul dezvoltat de compania mamă a REHAU, care au reprezentat o condiție prealabilă pentru aplicarea acestuia în Ungaria. 

RAUTHERM SPEED PLUS RENOVA este un sistem de contact Velcro special conceput pentru proiecte de renovare. Deoarece perforația permite ca stratul de nivelare a substratului să fie conectat direct la substrat, înălțimea structurală totală este de numai 20 mm. De asemenea, are avantajul de a putea fi așezat pe o mare varietate de substraturi și, în funcție de stratul de nivelare a substratului, poate fi călcat după numai 5 ore.

Datorită caracteristicilor sale speciale, merită să menționăm egalizatorul cu soclu Nivo SP 10-30 care face parte din sistem. Produsul Cemix pentru interior poate fi utilizat în locuințe, încăperi umede impermeabilizate, clădiri publice și situri industriale. Acesta poate fi aplicat în grosimi de 10-30 mm și, datorită greutății sale specifice reduse, este alegerea optimă pentru încăperile în care placa poate suporta doar sarcini reduse.

3. Grosimea stratului: peste 4 cm

În cazul în care este disponibil un strat și mai gros (4-10 cm), este recomandabil să se înglobeze țevile sistemului de încălzire prin pardoseală într-un strat de șapă. În acest scop, Cemix recomandă, pe lângă șapele de ciment convenționale, șapa autonivelantă pe bază de gips Estrich FE.

Acest material cu conductivitate termică ridicată și rezistență mare, care permite o construcție rapidă, îmbrățișează bine tuburile de încălzire, crescând astfel semnificativ eficiența sistemului de încălzire. Produsul este eficient din punct de vedere al capitalului, astfel încât nu este nevoie să se utilizeze un nivelator de priză separat atunci când se alege acest produs, ceea ce reduce costul investiției. Datorită acestuia, suprafața finită poate fi acoperită cu plăci mari reci sau calde imediat după ce s-a uscat complet.

Există o soluție pentru fiecare problemă

Atunci când instalează sisteme de încălzire prin pardoseală sau renovează locuințe vechi (în special construcția pardoselii), proprietarii pot întâmpina o serie de probleme și capcane. Gama de produse și baza de cunoștințe Cemix are soluții pentru aproape orice situație și orice aplicație. Înainte de a începe lucrările de construcție sau de renovare, merită întotdeauna să vizitați site-ul web al companiei. Cemix nu numai că vă oferă materialele de care aveți nevoie, dar puteți contacta și personalul său pentru sfaturi profesionale, consultanță de specialitate și sugestii de renovare.