De ce se pierde căldura și cresc facturile?
Termosistem - informații de bază
Căldura, respectând legile termodinamicii, încearcă în mod constant să iasă prin pereți, acoperișuri, ferestre, podele sau tavane. Oricât de bun și eficient ar fi un sistem de încălzire, acesta nu are nicio valoare dacă există goluri uriașe în izolație. Pentru a obține temperatura interioară dorită, cantitatea de căldură pierdută trebuie să fie înlocuită în mod constant. Acesta este un proces foarte costisitor pentru bugetul familiei, mai ales în mijlocul unei crize energetice globale.
Informatii suplimentare
De ce ar trebui să izolați? Avantajele termoizolării
Termosistem - informații de bază
Utilizarea sistemelor moderne de izolare termică prezintă numeroase avantaje. Pe lângă faptul că oferă un scut de protecție atât împotriva căldurii toride din timpul verii, cât și a frigului și a înghețului din timpul iernii, acestea reduc semnificativ costurile cu energia pentru încălzire și răcire. Izolarea fațadei exterioare reduce semnificativ fluctuațiile termice ale pereților, împiedicându-i să se răcească iarna și să se supraîncălzească vara. Majoritatea pereților de zidărie "neprotejați", nu pot îndeplini acest rol și nici nu pot respecta reglementările din ce în ce mai stricte în materie de eficiență energetică pentru casele nou construite.
Informații suplimentare
La ce amortizare ne putem aștepta?
Termosistem - informații de bază
Izolarea proiectată corespunzător și executată în mod profesionist este în mod clar o investiție bună atât pentru construcțiile noi, cât și pentru renovări. Costurile ridicate pot fi recuperate în mai multe moduri, chiar și în câțiva ani. Pe de o parte, printr-o creștere semnificativă și imediată a valorii proprietății, iar pe de altă parte, printr-o reducere semnificativă a facturilor lunare la utilități și a costurilor de întreținere. Ca să nu mai vorbim despre crearea unui mediu ambiental sănătos și confortabil, un aspect important care nici măcar nu poate fi exprimat în termeni financiari.
Informații suplimentare
Cum să începem să planificăm izolarea?
Termosistem - informații de bază
Izolația termică a fațadelor este un sistem complex, iar proiectarea și execuția acestuia este o sarcină care necesită atenție și cunoștințe tehnice. Pentru a găsi soluția potrivită, obiectivele pe care ni le-am stabilit și problemele pe care trebuie să le rezolvăm, vom ține cont de următorii factori:
- parametrii tehnici și starea clădirii,
- proprietățile termice și tehnice ale zidăriei,
- impactul preconizat al mediului asupra clădirii.
Informații suplimentare
De ce să luam în considerare sisteme de izolare?
Termosistem - informații de bază
Performanța globală a unui sistem de termoizolare este determinată de performanța celei mai slabe componente a acestuia. Această afirmație este valabilă și pentru izolarea caselor. Atunci când le proiectați, nu este suficient să alegeți doar câteva materiale. Componentele individuale ale unui sistem de izolare termică trebuie să fie selectate astfel încât să "funcționeze" împreună în mod ideal pentru a atinge obiectivul dorit sau pentru a elimina problema existentă. Pentru diferite tipuri de clădiri și diferite condiții de utilizare sunt necesare soluții și pachete de sisteme diferite.
Informații suplimentare