Adezivi pentru placări ceramice
Alegerea adezivului potrivit este o sarcină complexă care necesită cunoașterea proprietăților suportului și ale plăcilor, precum și a solicitărilor și domeniului de utilizare.

Standardele adezivilor sunt întotdeauna indicate pe ambalaj, dar în multe cazuri acestea reprezintă valori minime, care sunt dificil de adaptat la situația în cauză.
Criteriile de selecție a unui adeziv pentru pardoseală sunt explicate detaliat mai jos. Pentru a lua o decizie corectă în alegerea adezivului, vă recomandăm să utilizați tabelul nostru care ia în considerare cele mai tipice solicitări și condiții.
la alegerea unui adeziv EXISTĂ MAI MULȚI FACTORI CARE TREBUIE LUAȚI ÎN CONSIDERARE

În funcție de materia primă folosită se obțin plăci ceramice cu absorbție diferită. Plăcile din argilă arsă sunt foarte absorbante, plăcile de gresie porțelanată au absorbție redusă, iar plăcile din sticlă sunt neabsorbante. Plăcile realizate din pietre naturale poroase sau de culoare deschisă sunt predispuse ași schimba culoarea dacă nu se utilizează un adeziv alb (Flex W).

Funcție de dimensiunea placajului ceramic se alege adezivul corespunzător. Din cauza dilatării termice mari, plăcile de dimensiuni mari necesită un adeziv flexibil. Plăcile mici sunt definite ca fiind cele sub 20 x 20 cm. Plăcile mari sunt definite ca fiind orice placă cu o suprafață mai mare de 1000 cm2 sau cu o latură mai lungă de 50 cm.

 - exterior, interior: îngheț - dezgheț;                - încăpere cu umiditate normală sau mare: sarcini mecanice și chimice din cauza apei clorurate și a agenților de curățare;               - fluctuație termică: tensiuni interne, încălzire în pardoseală, dilatarea plăcilor;        - o clădire de birouri aglomerată este supusă unor sarcini mult mai mari decât coridorul unei case unifamiliare.