DE LA RUINE LA RENAȘTERE
Clădirea Art Nouveau din Veszprém renaște din ruine
În inima orașului Veszprém, o transformare remarcabilă a adus o nouă viață în fosta casă de negustori Art Nouveau, care a devenit un hostel plin de viață pentru grupuri școlare.
Cu contribuția neprețuită a produselor inovatoare Cemix Ungaria, clădirea, care înainte era dărăpănată, a fost supusă unei renovări complete. Casa Ruttner va servi, de asemenea, drept hol al Muzeului Penitenciarului după renovarea sa în 2023.
Renovarea uimitoare a fostei case a unui negustor

Datorită unei renovări reușite, fosta casă de negustori este acum o pensiune. Clădirea, care se afla de mult timp într-o stare de degradare, a fost transformată aproape în întregime în cămin, în principal pentru grupuri școlare.

Casa Ruttner va servi, de asemenea, drept intrare la Muzeul Penitenciarelor, care va fi renovat în 2023 și va înlocui tribunalul ca intrare la expoziție. Fațada a fost complet restaurată și readusă la frumusețea sa originală.

Clădirea cu două etaje a fost supusă unor ample lucrări de renovare, reparații la acoperiș și o nouă izolație. În interior, căminul a fost transformat într-un cămin cu o capacitate de aproape 40 de persoane și o cafenea la parter. 

De asemenea, curtea clădirii a fost renovată și a fost construit un lift către Muzeul Penitenciarului, proiectat pentru a se integra în împrejurimile rustice.

În timpul proiectului, după luni de muncă de restaurare, au fost descoperite picturi decorative în diferite încăperi, inclusiv în pod, în clădirea morii și pe versantul împădurit al dealului, care reprezintă probabil motive din Veszprém.

Cemix a jucat un rol dominant în sectorul de restaurare, concentrându-se pe produse de construcție uscată pentru pereți umezi și săriți, cum ar fi sistemul de tencuială WTA. Portofoliul de produse a fost dezvoltat pe baza mostrelor de teren și a testelor efectuate în laboratorul companiei.